Escape-box als recruitment game

Een spel spelen om de gepaste kandidaat te selecteren voor een openstaande vacature?

Het klinkt misschien eigenaardig, maar het is een goede nieuwe manier om sollicitanten beter te leren kennen. Want volgens Bas van den Haterd verliest een CV zijn relevantie: “Cv’s vertellen alleen wat een kandidaat gedaan heeft, voor wie en hoe lang, maar niets over hoe goed hij iets gedaan heeft, onder welke omstandigheden of wat zijn/haar karakter is”. In een spel kunnen die elementen wel afgetoetst worden waardoor de sollicitant op zijn huidige gedrag kan worden beoordeeld.

Hoe gaat iemand om met verworven informatie, wordt er probleemoplossend gewerkt en neemt de kandidaat wel initiatief? Je kan zoveel ontdekken uit een goed doordacht spel. Zo worden escape-boxes vaak ingezet als recruitment game. Met onze ervaring in gamification en professionele begeleiding helpen we je graag de juiste collega te selecteren.

Natuurlijk is het belangrijk te benadrukken dat een recruitment game een aanvulling is op de huidige selectieprocedure. Het toevoegen van dit leuke extraatje geeft je wel een eerste indruk over de persoonlijke skills van de kandidaten.

human resource recruitment games

Welke skills komen aan bod?

Oriënteren & verkennen

Van bij de start van een escape game zijn er heel wat zaken die de aandacht trekken. Opvallende voorwerpen of symbolen die je al eerder zag. Het is dus belangrijk dat spelers het spel goed verkennen en kunnen achterhalen welke puzzels ze kunnen oplossen.

Communicatie

Communicatie is de belangrijkste succesfactor bij escape games. Wellicht ook op de werkvloer? Terwijl sollicitanten zich door de puzzels worstelen moeten ze vlot en spontaan informatie uitwisselen. Zeker geen eenvoudige taak als je elkaar nog geen uurtje voordien voor de eerste keer ontmoette.

Kortom, ontdek wie vlotte communicatie skills heeft.

Planning en time management

Projecten met een strakke deadline vragen om time management om “U” tegen te zeggen. Het overzicht bewaren is daarbij van groot belang. Een recruitment game van Escape-Boxes is heel fun, maar met een tijdslimiet van 60 minuten komt er ook wat time management bij kijken.

Bovendien zorgt een tijdslimiet ervoor dat spelers onder druk worden gezet en het spel spelen met de voor hen meest natuurlijk aanvoelende persoonlijke eigenschappen. Op deze manier brengen we de persoonlijkheid van elk individu naar de oppervlakte.

Leiderschap

Leiderschap is vooral van belang wanneer jullie selecteren voor leidinggevende functies. Wie de leiding neemt doorheen het spel zegt al iets, maar nog belangrijker is de manier waarop zij dit doen. Wanneer deze stijl van nature goed past bij het leiderschapsstijl binnen jullie organisatie dan hebben jullie alvast een match.

Recruitment game: A PIRATE'S OLD WHISKEY CRATE

Concept

Een uitdagend escape spel in een kist staat op jullie gasten te wachten! Elk team probeert uitdagende raadsels als snelste op te lossen, net als in een escaperoom. Geen tijd te verliezen, de klok tikt.

Nuttige info

recruitment game HR

Referenties

recruitment game KBC
recruitment game kleine groepen
recruitment HR games
recruitment game bij proximus
recruitment games uitdagend
recruitment game randactiviteit
recruitment human resource game
recruitment game voor bedrijven
recruitment game voor onboarding
recruitment game personeelsbeleid
recruitment game challenge
recruitment game onboarding game

Recruitment event in het vooruitzicht?

Neem vrijblijvend contact op

We hebben interesse in: