3 leuke poll ideeën

Een besluit nemen met een groep vrienden of collega’s is niet eenvoudig. Een stemronde is vaak chaotisch… dus zoek je een leuke en eenvoudige manier om een poll te organiseren. In deze blogpost delen we enkele leuke ideeën maar laten we beginnen bij de start… Wat is een poll eigenlijk?

Wat is een poll?

Een poll is een mini-enquête of rondvraag waarbij je verschillende antwoorden geeft om uit te kiezen. Het aantal mogelijke antwoorden is vrij te kiezen, maar je houdt het best beperkt. 

De deelnemers aan de poll mogen een antwoordt aanduiden die hun voorkeur geniet.

Ok, nu we weten wat de poll is. Hoe kunnen we daar nu een leuke draai aan geven? Hier enkele ideetjes:

1) objecten poll

Dit is een poll waarbij stemmers met een fysiek object hun voorkeur duidelijk kunnen maken. Het leuke aan deze poll is dat je er niet bij hoeft te zijn. Je kan de poll beginnen en dan rustig afwachten. Er zijn heel wat creatieve varianten te bedenken. We geven enkele voorbeelden:

Afval poll

Neem twee vuilbakken en plaats ze vlak naast elkaar. Dit worden je twee stembussen.

Boven de vuilbakken hang je een poster met jouw poll-vraag. De vuilbakken of stembussen zijn je fysieke antwoorden. Schrijf op de vuilbakken welk antwoordt ze vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, links = “ja” en rechts = “neen”.

De vuilbak die als eerste vol is wint.

Koffiebeker poll

Deze lijkt op de afval poll maar in plaats dat je afval gebruikt om te stemmen laat je je collega’s lege koffiebekers stapelen.

Deze poll is erg leuk om te gebruiken op kantoor. Super handig wanneer er meerdere opties zijn om uit te kiezen. En gewoon super grappig.

Originele teambuilding concept

2) actieve poll

Met deze poll moeten de stemmers iets doen om hun stem duidelijk te maken. Zo bedachten we de vogelepik poll:

Vogelepik poll

Deze is super tof. Hang twee vogelepik borden aan de muur, ze zijn de twee mogelijk antwoorden op de pol.

Laat de deelnemers naar het bord gooien. Voorzie voldoende pijltjes zodat iedereen minstens 1 keer kan gooien naar het bord. Het aantal gegooide punten op het bord geeft de score aan voor dit idee.

Ik weet het… niet helemaal eerlijk, maar wel super tof.

3) Menselijke poll

Bij deze poll is elke persoon zijn eigen stem. Door zich naar een bepaalt punt in de ruimte te bewegen of een bepaalde handeling te doen brengen ze hun stem uit. Twee toffe ideetjes:

Stippen in de ruimte

Deze is handig voor polls bij grote groepen en waarbij je meerdere poll-vragen wil stellen.

Het concept is eenvoudig. Geef de deelnemers verschillende antwoordmogelijkheden door punten in de ruimte aan te wijzen.

Een eenvoudig voorbeeld: groene stip op de grond = “ja” en rode stip = “neen”. Nadat je een vraag stelt aan de groep krijgen ze de tijd om naar een stip te wandelen. Voilà, weer wat bijgeleerd over de mening van de groep.

Deze poll gebruiken we vaak bij de start van onze teambuildings. Zo komen we meer te weten over de escape-ervaring van de groep en leren we de deelnemers op een leuke manier beter kennen.

Tip: hou de vragen bij deze poll eenvoudig en kort.

Kies de juiste ingang

Voor deze poll heb je een lokaal nodig met meerdere deuren. Het concept is gelijk aan de vuilbakken poll. Elke deur vertegenwoordigt een antwoordt.

De bezoekers kunnen kiezen via welke deur ze binnengaan. Door het aantal personen te tellen die door de deur naar binnenkomt weet je weer iets meer.

Pas wel op dat de deuren niet te ver uit elkaar liggen en dat het concept voor iedereen duidelijk is. Zo niet nemen mensen vaak de kortste weg naar hun bestemming.

Heb je zelf nog leuke ideeën om een poll op te vrolijken? Laat het ons dan zeker weten. Veel plezier alvast met jullie poll.

Deel deze leuke poll ideeën:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Escape-Box: A Pirate's old whiskey crate

Concept

Een uitdagend escape spel in een kist staat op jullie gasten te wachten! Elk team probeert uitdagende raadsels als snelste op te lossen, net als in een escaperoom. Geen tijd te verliezen, de klok tikt.

Nuttige info

Originele teambuilding

Getuigenissen

Originele teambuilding KBC Leuven
Originele teambuilding Brussel Apple
Originele teambuilding Gent EY
Originele teambuilding Brussel Proximus
Originele teambuilding Antwerpen Delaware
Originele teambuilding Antwerpen Burger Brands
Originele teambuilding Gent Event Mosaic
Originele teambuilding KPMG Brussel
Originele teambuilding Sint Niklaas Eurofins
Originele teambuilding Aquafin
Originele teambuilding Antwerpen Voka
Originele teambuilding nederland ITB

Teambuilding organiseren?

Neem contact op

We hebben interesse in: