Op zoek naar een originele teambuilding?
5 tips!

Het is jou beurt om een originele teambuilding te organiseren waar je collega’s zo hard naar uitkijken. Geen eenvoudige taak want je wilt je collega’s natuurlijk niet teleurstellen! Hier enkele tips om een originele teambuilding in elkaar te steken:

Tip 1: Ga op onderzoek

Oké, dat klinkt misschien iets te serieus. Tijdens je onderzoek ga je na welke teambuildings al eerder werden georganiseerd. Voor een originele activiteit grijp je zeker niet terug naar eerdere activiteiten. Tijdens je onderzoek kan het ook interessant zijn om te luisteren naar wat ze van die activiteiten vonden, zo weet je ineens wat je collega’s leuk vonden. Zie daarbij ook “Past de teambuildingsactiviteit bij je collega’s?”

Tip 2: Zoek een activiteit die niemand verwacht

Er zijn zo van die pareltjes… een activiteit die nog niemand eerder deed en ook nog eens in de smaak valt. Daar ga je voor! Deze vinden is iets anders natuurlijk. Het kan daarbij helpen om verzamelwebsites te raadplegen die lange lijsten met originele teambuildings bijhouden. Escape-boxes zal je daar ook zeker tegenkomen.

Originele teambuilding concept

Tip 3: Een originele manier om groepen te verdelen

Heel wat teambuildingsactiviteiten gaan door in kleinere teams. Start de teamdag daarom eens met een toffe manier om de groep op te delen. Wat denk je van dit idee:

Je maakt kaartjes met verschillende voorwerpgroepen (we gaan er even van uit dat je 3 groepen van 6 personen wil vormen), zoals groenten (groep 1), beroepen (groep 2) en Landen (groep 3). Elke groep kaartjes bestaat uit verschillende producten binnen de groep (zodat duidelijk is dat ze samen horen). Alle deelnemers krijgen een kaartje op de rug gekleefd. De deelnemers moeten door ja/neen-vragen te stellen achterhalen wat op hun kaartje staat. Heeft hij/zij dat kunnen raden kan de groep gevormd worden. Hoe groter het aantal groepen hoe moeilijker het wordt.

Tip 4: Een aandenken aan de teambuilding

Het is altijd leuk een aandenken aan de teambuilding te hebben. Met escape-boxes bieden we de mogelijkheid om een polaroid foto te nemen na elk gespeeld escape spel. Zo heeft het team een leuk aandenken aan de teamdag. Je kan natuurlijk ook je eigen aandenken voorzien… een toffe goodie bijvoorbeeld?

Tip 5: Sluit de teambuilding af in stijl

Of beter gezegd, zorg voor een tof einde van de dag. Laat de groep niet zomaar afdruipen maar denk na over een leuk einde van de teambuildingsactiviteit. Zorg dat de drankjes klaarstaan en laat je collega’s de kans na te praten.

Laat het budget het toe, dan is een etentje zeker geen slecht idee.

BONUS: De onverwachte teambuilding

Heb je al eens gedacht aan een onverwachte teambuilding? Je collega’s komen nietsvermoedend naar het werk waar een toffe en originele teambuilding op hen staat te wachten. Dit heeft altijd succes en je collega’s zullen het niet snel vergeten.

Zorg wel dat je met een smoesje vrije ruimte in hun agenda blokkeert. Nodig al je collega’s uit voor een belangrijke groepsmeeting. Zo voorkom je dat collega’s onverwacht hun planning moeten wijzigen.

Hou het kort maar krachtig,

Heel veel plezier met jullie originele teambuilding!

Indien je nog leuke suggesties hebt of gewoon een vraag wil stellen kan je dat steeds doen via het contactformulier.

Deel deze tips:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Escape-Box: A Pirate's old whiskey crate

Concept

Een uitdagend escape spel in een kist staat op jullie gasten te wachten! Elk team probeert uitdagende raadsels als snelste op te lossen, net als in een escaperoom. Geen tijd te verliezen, de klok tikt.

Nuttige info

Originele teambuilding

Getuigenissen

Originele teambuilding KBC Leuven
Originele teambuilding Brussel Apple
Originele teambuilding Gent EY
Originele teambuilding Brussel Proximus
Originele teambuilding Antwerpen Delaware
Originele teambuilding Antwerpen Burger Brands
Originele teambuilding Gent Event Mosaic
Originele teambuilding KPMG Brussel
Originele teambuilding Sint Niklaas Eurofins
Originele teambuilding Aquafin
Originele teambuilding Antwerpen Voka
Originele teambuilding nederland ITB

Originele Teambuilding op de planning?

Vraag een vrijblijvende offerte

We hebben interesse in: